11/27/2023

Nyhetsbrev November 2023

Hej alla grannar,

Här följer novembers nyhetsbrev:

Avgiftshöjning

Den 1 januari 2024 höjer vi årsavgiften med 3%. Detta kommer synas på nästa avi. Höjningen är nödvändig för att täcka upp de ökande kostnaderna vi får när våra leverantörer höjer priserna (t ex fjärrvärme, vatten etc) samt ökade räntekostnader.

Snö och vinterväder

Vi påminner om att vi har snöskyfflar och sopborstar att låna i varje cykelrum. Ni är varmt välkomna att hjälpa till att skotta våra portar och soprum vid behov. Kommunen plogar som bekant bara upp en gång i mitten av trottoaren. Vi har även hämtat sand & salt och ställt i våra två soprum som man gärna får ta av om det behövs. Vi har lagt dit spade så man lätt kan distribuera. 

Grannsamverkan

Vi vill öppna frågan till samtliga medlemmar i föreningen om det finns någon som är intresserad av att vara kontaktperson och delta i Grannsamverkans verksamhet i området. Det krävs att en person är med från föreningen, och man går en kurs och deltar i gemensamma promenader i Vega. Bara säg till om det är intressant så förmedlar vi kontakt med GS. 

Cykelrum port 94

94:ans cykelrum är mycket litet i jämförelse med de andra portarnas och det behöver ordnas mer plats på önskemål från flera grannar. För er i port 94 så ber vi alla att märka din cykel senast den 5 januari. Alla omärkta cyklar flyttas till ett av de andra cykelrummen efter detta datum och du måste då kontakta styrelsen om du vill ta ut din cykel. Vi kommer behålla cyklarna i 6 månader och sedan skänka bort de. 

Vi önskar er en fin vecka!

Mvh, Styrelsen Brf Slänten


10/23/2023

Nyhetsbrev oktober 2023

Hej alla grannar,

Hösten är här och vi ställer om klockan på söndag!

Budget 2024

Vi arbetar just nu med budget för kommande året. Det går inte just nu att säga hur det ser ut med eventuell avgiftshöjning, men vi meddelar så snart budgetarbetet är klart och vi vet mer om hur våra kostnader ser ut.

Störande ljus från parkeringarna på baksidan

Vi har lämnat in en anmälan till miljökontoret, mot Slättö Fastigheter då vi har flertalet boende som upplever störande ljus från de nya parkeringarna bakom vårt hus. Vi återkommer med info hur processen går. Målet är att Slättö ska sätta upp någon form av skydd så att vi inte störs av billjus.

Sopor

Nu har vi våra nya kärl på plats i båda soprummen. Vi inväntar att SRV ska spola/tvätta de stora kärlen och vi kommer då ta bort 1 stort kärl per soprum. Detta pga platsbrist samt sänkt kostnad för föreningen.

 

- Bruna påsen (de små kärlen): Det finns bruna påsar och korgar att hämta i soprummen. Från årsskiftet är det obligatoriskt att sortera avfallet på detta sätt (ny lag).

 

- Hushållsavfall (de stora kärlen): Eftersom vi kommer ta bort ett stort kärl i varje soprum (kvar blir då 3 st) så ber vi vänligen men bestämt att INTE kasta kartonger i soprummet. Nu när vi kommer in i säsongen för black friday & jul så ökar antalet kartonger och dessa får inte kastas i våra kärl. Nu kanske du tänker att vi tjatar så mycket om detta, MEN om alla skötte sig hade vi inte behövt påminna om det var och varannan månad.

 

Det är ca 500 m till den närmaste återvinningsstationen där ni kan kasta glas och kartonger. Det är en promenad på 5 minuter. Gå upp till gångvägen mellan skolan och förskolan, fortsätt under järnvägen och följ sedan parkeringen till höger, alternativt fortsätt rakt fram till trottoaren och ta höger där. Gå sedan tills du ser FTI-stationen. (Se bild).

Ventilationsfilter

Vi har några extra filter kvar om någon vill göra ett filterbyte nu. Det kostar 500 kr och läggs på nästa avi. Maila oss på brfslanten@hotmail.com för att beställa en uppsättning. Observera att det är begränsat antal, först till kvarn.

Ljus och brandsäkerhet

Nu när mörkret är här, så är det många som vill tända ljus. Tänk på att aldrig förvara ljus i angränsning till material som kan antända, och kom ihåg att släcka ljusen när du går från rummet/lägenheten. Kontrollera din brandvarnare så att den fungerar, och det finns batterier i. Att ha en brandsläckare och brandfilt är inte en dum idé heller!

Hälsningar styrelsen

Micke, Sarah, Dennis, Conny, Adem, Jenny och Robin.


9/4/2023

Nyheysbrev augusti 2023

Hej alla fina grannar i slänten! 
Hoppas ni haft en fin sommar, och att ni nu ser fram emot de mysiga höstmånaderna (känns väl som att hösten kom i juli, men ändå!).
Andrahandsuthyrning:
Vi har upptäckt ett flertal svartuthyrningar i slänten den senaste tiden. Det är enligt svensk lag inte tillåtet att hyra ut i andra hand utan godkännande från styrelsen. Är det så att du hyr ut idag utan godkännande av oss, eller kanske funderar på att hyra ut i framtiden så skickar ni in en ifylld blankett till oss. Ni kan läsa mer om detta här: https://brfslanten.se/p/Andrahandsuthyrning. Vi kommer under hösten gå igenom våra register så vi kan identifiera alla andrahandsuthyrningar. För oss handlar det även om en säkerhet för samtliga att vi vet vilka & hur många som bor i lägenheterna, t ex vid brand eller andra händelser.
Höststädning:
Vi planerar att ha årets höststädning den 8 oktober 2023 kl 10:00. Alla som vill vara med är välkomna. Vi bjuder på lättare fika och godis till barnen som hjälper till. Vi kommer ta en lättare städning runt huset samt plocka in allt från takterassen. Välkomna! 
Soprummen:
Under hösten kommer det ske förändringar i våra två soprum. Från årsskiftet är det obligatoriskt för alla i kommunen att sortera mat i den bruna påsen. Vi kommer att ordna detta redan nu i höst. Vi kommer därför behålla 3 st gröna kärl och ställa in ett brunt kärl per soprum. Mer info kommer när vi har allt på plats. Vi kommer även beställa tvätt nu i september av kärlen.
Vi ​_påminner_ åter igen att inte ställa några skrymmande föremål i våra soprum. Nu står det 2 st innedörrar i soprum 94. De ska köras till återvinningscentralen. Det finns tjänster som kan komma och forsla bort dina dörrar mot en avgift, t ex Tiptapp, har även sett en kille som marknadsför sig i Vegagruppen på facebook som kör saker till ÅVC för en slant. Super! Ta bort dörrarna omedelbart och ordna så de kommer till återvinningscentralen istället.
 
Vi har 2 st FTI stationer i Vega för glas, kartonger och plast. Den närmsta ligger längst söder ut på gatan Gaffelseglet, nu när tunneln under spåret är öppen så är det en KORT och FRISK promenad dit.
Den andra stationen ligger på Hallstens Väg. Googla om du är osäker.
ÅVC stationerna närmast oss ligger i Jordbro industriområde, och i Trångsund. Nu behöver du bara blippa till körkort för att komma in på stationerna. Inga separata kort eller andra former av registreringar krävs. Smidigt!
 
Haninge kommun:
Vi har dialog med kommunen om att rensa ogräs kring stationen, såga upp fallna träd i slänten osv. Det är på gång, även om det går lite långsamt.
 
Byggnationerna runt om:
Äntligen är byggnationerna runt oss klara! Vega skola och aktivitetshus, Vega förskola, Sveavikens bostäder bakom oss samt hyresbostäderna söder om port 100. Ett levande Vega växer fram, riktigt kul också för oss som följt byggnationerna under lång tid.
 
Slutligen vill vi tacka den person som ordnat och fixat så fint på takterassen med alla kuddar!! Tack även till dig som lånat parasollen och lämnade tillbaka de. Vi vill säga att det är inte tillåtet att låna hem de sakerna som tillhör takterassen, du kanske kände själv att det inte var en bra grej!
 
Hälsningar styrelsen

6/21/2023

Nyhetsbrev juni 2023

Hej alla grannar! 

Sommaren är kommen och midsommar står för dörren!

Ventilationsfilter:
Vi har delat ut filter i veckan som varit. Ca 15 lägenheter har fortfarande inte hämtat. Vänligen kontakta oss för en tid att hämta ditt filter. Det är OBLIGATORISKT byte och det är för din egen skull. Det handlar om ren luft i din lägenhet. 

Rökning:
Vi påminner om att rökning är extra störande nu när det är varmt och de flesta har fönsterna öppna. Vi uppmanar alla som röker att göra det på framsidan av huset, på gatan för att undvika att rök tar sig in hos grannar som inte önskar det i sina lägenheter. 

Takterrassen:
Lite ordningsregler om man anordnar någon sammankomst på takterrassen nu i sommar. Tänk på att inte släpa runt möblerna då det låter oerhört mycket till grannarna som bor i anslutning till terrassen. Lyft möblerna istället. Tänk även på ljudvolym och att hålla tiderna som gäller. Man får inte heller ta med sig något från terrassen, det försvinner allt möjligt med jämna mellanrum. Terrassen är gemensam, och det som finns där, stannar där. 

Kommunicera med styrelsen:
Vi får ofta meddelanden till oss i styrelsen via messenger till våra privata konton. Vi ber alla att om ni vill komma i kontakt med oss så nås vi på mail. Vi svarar inte på boendefrågor via messenger! 

Elstödet:
Från sista maj öppnades ansökningen för elstöd upp för oss som är företag/förening. Det visade sig då att vi inte kommer få ta del av elstödet då vi har fast elpris. Mycket tråkigt, men tyvärr inget vi kan göra då Skatteverket satt upp dessa regler. Elstödet var inget vi har tagit med i budgeteringen, så inget står och faller med detta. 

Semestertider:
Nu startar allas välförtjänta semestrar och så även för oss i styrelsen. Vi kommer inte koppla bort oss helt, men det kan bli något längre svarstider nu under sommaren. Vi nås alltid på brfslanten@hotmail.com, och den mesta informationen kan man läsa sig till på brfslanten.se. 

Trevlig sommar önskar styrelsen

Micke, Sarah, Dennis, Conny, Adem, Jenny och Robin. 


5/29/2023

Nyhetsbrev Maj 2023

Hej alla grannar i slänten! 

Det händer mycket runt om oss. Snart ser det ut som att husen bakom oss är klara för inflytt, likaså skolan och förskolan som öppnar efter sommaren! Mycket spännande att få se slutresultatet! 

Värmen är kommen, och likaså balkonglivet!  

Tänk på att du har grannar som också vill njuta av sin egen balkong/uteplats. Cigarettfimpar tas om hand på din egen balkong/uteplats. 

Rökning vill vi uppmuntra till att göra på framsidan av huset. Vi har alla våra luftintag för lägenhetsluften intill balkongerna, för en sund inomhusmiljö är det viktigt att tänka på, att rökning på balkongen påverkar många fler än du som gör det. 

Tänk även på att om du använder vatten på balkongen, t ex vattnar blommor eller städar så ta hänsyn till dina grannar under som inte beställt vattenfall över sin egen balkong/uteplats. 

 

Föreningsstämman äger rum 30 maj kl 18:00 på takterrassen (port 100, plan 5). Vi bjuder på fika och förhoppningsvis bra väder!

1 lägenhet = 1 röst. Kommer man 2 personer från 1 lägenhet så blir det alltså 1 röst, och inte 2 st.


4/4/2023

Nyhetsbrev april 2023

Hej alla grannar i Slänten!

Nu är våren här! Åtminstone i kalendern, vädret får vi hoppas hänger med också. 🌷☀️

Vårstädning

Söndagen den 16 april kl 10:00 startar årets vårstädning! Vi kommer städa kring huset, ta fram och tvätta möblerna på takterrassen, städa cykelrummen och annat småfix.

Vi kommer avsluta städningen med korvgrillning på terrassen. En mysig stund som brukar vara mycket uppskattad!

Vi ber alla som har en cykel i något av cykelrummet att flytta på denna under denna dag så vi kommer åt och kan städa cykelrummet ordentligt. Så flytta din cykel senast kl 10:00 den dagen, så är den välkommen att ställas tillbaka under eftermiddagen.

Om du inte har möjlighet att flytta din cykel då, märk din cykel så vi vet att den tillhör dig. Detta blir också en liten inventering om det är några cyklar som står i cykelrummet, men inte tillhör någon.

Kom och träffa dina grannar, prata med oss i styrelsen, äta korv och välkomna våren!

De barn som hjälper till och städar bjuds på godis. 🍬

Vi ses på baksidan av port 96! Hoppas få se många av er!

Skador badrum

Efter tvåårsbesiktningen och efter sprängningarna på baksidan så har vi haft några ärenden med skador i badrum. Spruckna kakelplattor och fog bland annat.

Vi ber alla som har dessa typer av skador att dokumentera tydligt vilka skador ni har och maila oss i styrelsen. Detta för att ta det till Boxbygg för att se vilka åtgärder de kan göra.

I mailet behöver följande vara med:

Namn & efternamn.

Port- och lägenhetsnummer.

Telefonnummer.

Mailadress.

Foton & beskrivning på skadorna (tydliga).

 

I övrigt har det varit lugnt senaste tiden. Vi har varit ute och skottat och försökt underhålla portarna under de snöfallen som kommit nu senast.

Varma hälsningar från oss i styrelsen!

Micke, Sarah, Dennis, Linda, Adem & Emelie


3/7/2023

Nyhetsbrev Mars 2023

Hej alla grannar i Slänten!

Datum att komma ihåg och boka upp redan nu:

· Söndag 16 april klockan 10.00: Städdag & ordna fram trivselarrangemang gemensamma takterassen Port 100. Varmt välkomna att delta!

· Tisdag 16 maj klockan 18.00: Årets Föreningsstämma/årsstämma Brf Slänten. Kommer mest troligt hålla till på terassen vid bra väder. Vid dåligt väder löser vi alternativ plats i byggnaden.

· Onsdag 31 maj: Sista dagen att återlämna blippar (2 st/plats) Metrisk Robot garage för de som inte har förlängt avtal direkt med Savills från 1 juni. Mer info om hur det ska gå till kommer.

Glada nyheter:

Vi har jämfört förbrukning och kostnad för uppvärmning (fjärrvärme), elförbrukning samt varm- & kallvattenförbrukning för perioden december-januari 2021/2022 med samma period 2022/2023. Vi har lyckats sänka förbrukningen och kostnaden med mellan 10-15%, bra jobbat alla!! Detta trots höjda avgifter på t ex fjärrvärme och vatten. Hur kan alla hjälpa till? Läs mer på föreningens hemsida med spartips: https://www.brfslanten.se/p/Elavtal

KMP ombesiktning (skador sprängningar):

KMP kommer att komma för en ytterligare ombesiktning och titta på skadade klinker- & kakel badrum. Vi återkommer med mer information om dag/tid m m.

BoxBygg garantiärenden:

Påminnelse att fel som kan hänvisas till garanti skall anmälas till Styrelsen i Brf Slänten och inte till Fastum eller direkt till BoxBygg. Garanti utgår 31 oktober 2024.

Vänliga hälsningar från oss i styrelsen

Micke, Sarah, Dennis, Linda, Emelie och Adem.


2/7/2023

Nyhetsbrev februari 2023

Nyhetsbrev februari 2023 🌥🌨

Hej alla grannar i Slänten, hoppas allt är bra med er!

* Ansökan till styrelsen
Vi har två vakanta platser som ledamot i styrelsen, och en vakant plats som suppleant. Sista dag att skicka in en ansökan/intresseanmälan är 28 feb. Maila gärna en kort beskrivning av dig själv till brfslanten@hotmail.com. Vi ser gärna att någon från port 100 skickar in, då vi saknar representation i just den porten. Men det är ingen krav såklart!

*Motion till årsstämman
Vi tar tacksamt emot om du har någon motion som vi i styrelsen ska behandla. Något du saknar i föreningen, någon förändring du vill lyfta eller liknande! Maila oss på brfslanten@hotmail.com. Sista dag för att skicka in din motion är 28 feb.

*Hissbesiktning
Hissarna i samtliga fyra portar är besiktigade och godkända.

*OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll)
Tack för gott samarbete på OVK besiktningen med städning som gjordes i januari. Alla lägenheter som de var in till blev godkända och hela föreningen är således godkänd. I samtliga lägenheter som besiktigades nu byttes filter efter städningen. För detta debiteras 500 kr på nästkommande avi för filterbytet.

För egen del så märktes stor skillnad på inomhusluften efter rensningen av kanalerna och filterbytet. Vi kan inte understryka nog hur viktigt det är att byta filter enligt rekommendation 1-2 ggr per år.

*Förändringar i styrelsen
Sara Wikström har avslutat sin plats i styrelsen som vice ordförande. Vi tackar Sara för det fantastiska arbetet hon utfört hos oss! Ny vice ordförande är Sarah Johansson från och med idag (hej hej! 😃👋).

*Bevakning garaget
Securitas är nu anlitade av Savills för säkerheten i garaget och de övriga lokalerna i samma byggnad. I första hand är det ronderingar som görs. Vi hoppas det kommer ge effekt och avskräcka inbrottstjuvar.

* Soprum
Vi påminner ännu en gång att stora kartonger, möbler eller andra objekt som inte är vanliga sopor, ska kastas på en FTI-station eller på en SRV-återvinning. I våra soprum kastar vi ENDAST hushållssopor.

FTI-station har vi två stycken i närområdet, en vid Hallstens väg och en vid södra Gaffelseglet. Båda nås med bil, eller med en frisk promenad. SRV återvinning finns närmast i Jordbro industriområde eller Trångsund/Skogås industriområde. Numer blippar man bara sitt körkort vid inpassering, smidigt!

* Sand och salt för isbekämpning
Nu har vi varit rätt skonade från vinterväder hittills. Men i soprummen står hinkar med sand och salt som man kan skopa ifrån vid behov.


1/16/2023

Nyhetsbrev januari 2023

Hej alla grannar i slänten, och god fortsättning!

• OVK ombesiktning kommer ske den 16 och 17 januari. De kommer gå in i de lägenheter som fick nedslag under besiktningen i höstas. De kommer rensa kanalerna och byta filter. 

Det är VIKTIGT att ta hand om sin ventilation, det är den som gör att luften i din lägenhet är bra. Filtren bör bytas 1-2 ggr per år och föreningen bjuder på 1 byte per år (i juni som det ser ut i dagsläget). 

Man kan beställa egna filter online för det andra bytet, eller om man vill byta fler gånger än så. I föreningen har vi oftast ett antal extra filter till försäljning, om vi har det så lägger vi ut den infon!

• Det är hög tid att skicka in motioner till årsstämman! Har du något förslag på förändring i föreningen? Maila oss din motion senast 28 februari.

• Vill du sitta med i styrelsen? Kom gärna med din ansökan inför årsstämman! Vi träffas 1 gång i månaden och ser över det som rör föreningen, allt från ekonomi, drift, uppkomna problem/skador, boendefrågor och kommande åtgärder som t ex besiktningar. Maila oss en kort presentation av dig själv senast den 28 februari.

• Årsstämman kommer ske fysiskt på den gemensamma takterrassen i mitten av maj. Mer information kommer när det närmar sig!

Mail: brfslanten@hotmail.com


12/7/2022

Nyhetsbrev december 2022

* December är här och vi närmar oss jul. En mysig tid på året då många vill ha ljus tända naturligtvis. Men lämna aldrig ljus tända och släck dem alltid om ni lämnar dem. Påminnelse ett: Vi rekommenderar att samtliga medlemmar/boende också har en brandsläckare & brandfilt hemma (finns att köpa t ex Bauhaus/Biltema). Påminnelse två: Samtliga medlemmar/ägare av bostadsrätt i Brf Slänten måste ha en fullgod hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Påminnelse tre: Brandtrappa Port 96 måste hållas fri från föremål, det är absolut förbjudet att ställa av saker här. Detsamma gäller naturligtvis i alla portuppgångar, ingenting får lämnas eller stå framme i portarna. Påminnelse fyra: det är förbjudet att röka inomhus i föreningens allmänna utrymmen.
OVK (obligatorisk ventilationskontroll, lagstadgad): Åtgärder & ombesiktning skall göras på 40 ej godkända lägenheter och detta kommer att ske under vecka 3 i januari (16-20 januari). Mycket viktigt att lämna in nyckel/vara hemma för de lägenheter som berörs. Mer information kommer framledes. Brf Slänten har fått EG (ej godkänd) samtliga fyra portar.
SRV Sopor. Det finns sedan juni 2022 en ny FTI-station i centrala Vega (Gaffelseglet 1). Vänligen släng större skrymmande föremål som t ex kartonger där tack. Det blir mycket sopor under december/januari helt naturligt. Extratömningar är kostsamma för föreningen och inga extratömningar görs under lördagar/söndagar.
Vintern är här. Ni får jättegärna hjälpa till att hålla portentréer och soprumsdörrar fria från snö och is. Redskap (järnspade, snöskyffel och kvast) finns att låna i samtliga fyra cykelförråd.
Nyår. Ni kan använda den gemensamma takterrassen och skåla in det nya året naturligtvis. Visa hänsyn dock till boende i Port 100 samt städa alltid efter er och ta med det ni tog med er dit.
Kommunpolis. Vi har samtalat med kommunpolisen via mejl och telefon flera gånger för ökad närvaro i Vega vid t ex Brf Slänten & vid garaget på Nordkapsvägen. Styrelsen har nu flera direktkontakter hos kommunpolisen i Haninge.
KMP efterbesiktning. Vi inväntar besiktningsprotokoll.
BoxBygg leverans luckor m m. Vi inväntar försenad leverans av beställda luckor m m åtgärder 2-årsbesiktningen.
BoxBygg Garantiärenden. Stefan 073-4936406 & eftermarknad@boxbygg.se
Säkerhet garage. Vaktbolag Securitas förhoppningsvis på gång till Savills samt vidare diskussioner om blipp istället för kod fortsätter.

Med önskan om en fridfull jul och ett riktigt gott nytt år 2023!


10/17/2022

Nyhetsbrev oktober 2022

Hej alla grannar i Slänten, 

Tack till de som var med på städdagen igår. Löv krattades på sidorna, skräp och fimpar städades upp. Takterrassen är nu tom på möbler inför vintern, de tar vi fram igen under vårstädningen i april!

§ OVK besiktningen:
Besiktningen visade att de flesta filter i föreningen var riktigt smutsiga och så även alla rör till ventilationen. Detta mest troligt pga all byggnation som pågår runt om oss. Det är därför viktigt att byta filter i ventilationen 1-2 ggr/år. Styrelsen kommer ombesörja 1 filterbyte per år med start juni 2023. Vi ser även över rengöring av kanalerna. Mer info kommer längre fram. 

Vi ser även över en ombesiktning av OVK då vi fick många nedslag, mer info kommer. 

Styrelsen vill uppmärksamma föreningens medlemmar om att styrelsen har rätt att tillträda bostadsrätterna för tillsyn eller för att utföra arbete som föreningen svarar för. En boende kan alltså inte neka styrelsen tillträde när styrelsen har legitima skäl att beträda lägenheten, som exempelvis vid besiktning. Styrelsen hör alltid av sig i god tid innan planerad tillsyn. Om bostadsrättshavaren inte låter föreningen eller dess företrädare (såsom hantverkare, skadedjursbekämpare eller liknande) komma in i lägenheten, när rätt till tillträde föreligger, är det grund för förverkande (uppsägning). 

§ Avgiftshöjning:
Från 1 januari 2023 kommer årsavgiften (som betalas månadsvis) höjas med 22% för samtliga lägenheter i föreningen. Detta på grund av de ökade kostnaderna för t ex vatten, ränta på lån osv. 

§ Värmen:
Nu är värmen påslagen i huset som ni kanske känt! Lite försenat, då det upptäcktes att centralstyrningen var avslagen på fel sätt. Men det är som sagt fixat nu.  

§ Garageplats:
Finns en ledig garageplats. Skriv till oss om intresse finns för denna. 

§ Styrelseförändringar:
Karin Hamnes har lämnat styrelsen. Vi tackar Karin för bra arbete denna tid!

Är du intresserad av att sitta i styrelsen? Skicka gärna en intresseanmälan inför nästa val i vår. 

Frågor, funderingar? Ni når styrelsen på brfslanten@hotmail.com


5/9/2022

Nyhetsbrev april-maj 2022

Årets föreningsstämma är avklarad och styrelsen har konstituerats enligt följande:

Ordförande Mikael Salomon

Vice ordförande Sara Wikström

Ledamot Linda Josdal

Ledamot Sarah Johansson

Ledamot Dennis Berthelsson

Suppleant Adem Alp

Suppleant Karin Hamnes

Suppleant Emelie Salomon

24 poströster av ca 100 inkom, stämmoprotokoll hittar ni på föreningens Facebook-sida (under "filer") samt hemsida.

· BoxBygg har fortsatt löpande med åtgärder trapphus samt fortsätter utomhus enligt 2-årsbesiktningen. En del saker är beställda till lägenheter och ordnas senare.

· Städdagen blev bra med fint väder och 25 personer var på plats. Korvgrillning med dricka & godis/ballonger till barnen. Gasolen utbytt samtidigt till gemensamma grillen. Det finns även redskap att låna från föreningen: hinkar, krattor, sekatör, grässax, trimmer, handgräsklippare m m. Kontakta styrelsen för lån.

· Skydd båda soprummens vred insida är uppsatta. Även skymningsur till utomhusbelysningen är ordnade (garantifel BoxBygg bekostnad).

· Plantering gräs har påbörjats baksida hus i slänten (Haninge kommuns bekostnad).

· Klotter sopdörr port 98 polisanmält och anmält HK. Tas bort av HK (deras bekostnad).

· Kod ingångar vårt inhyrda garage är bytt 5 maj. Kölistan till garaget är i princip obefintlig och vi har flera platser som snart är lediga. Anmäl gärna intresse, annars måste vi börja säga upp parkeringsplatser.

 

Stämmoprotokoll 2022 (PDF-fil)

Föreningens hemsida: www.brfslanten.se

Kontakt styrelsen: brfslanten@hotmail.com

Vänligen,

Styrelsen Brf Slänten


4/5/2022

Nyhetsbrev mars 2022

Styrelsen informerar 2022-03-31

· BoxBygg fortsätter med åtgärdsarbetet och är snart klar med port 96. Kvar är port 94. Kom ihåg att lämna in en nyckel till styrelsen (postlåda port 100) om ni inte kan vara hemma nästa vecka. Åtgärdsarbetet pågår HELA veckan, dvs. 04/04-08/04-22. Kontakta BoxBygg vid frågor eller om ni har fel som ej blivit åtgärdade hos er. Kontakt BoxBygg: 0721581018.

· Styrelsen har köpt in blomlådor med spaljé samt konstväxter till den gemensamma terrassen som kommer fungera som avskiljare så att sällskap kan sitt mer privat på terrassen.

· Årets stämma kommer återigen ordnas som en ren poströstningsstämma. Formulär kommer i era brevlådor inför stämman.

· Brf Släntens gemensamma städdag för våren är i år 24 april klockan 13 med träff baksidan port 96. Vi städar runt huset och ställer ut utemöbler samt tvättar klädseln till utemöblerna (vi har köpt in en textiltvätt). Vi bjuder på korv och dryck samt godis till barnen (anmäl i förväg om ni har någon specialkost). Vi ser jättegärna att alla som kan och har möjlighet deltar.

· Stängslet på baksidan är nu lagat, bekostat av Haninge kommun.

· Automatiken till dörren baksidan port 96 är fixad och fungerar utan problem nu.

· Kort kö till garaget, anmäl gärna ert intresse om ni är i behov av garageplats!

Styrelsens mejladress: brfslanten@hotmail.com

Brf Släntens hemsida: www.brfslanten.se

Vänligen,

Styrelsen


3/2/2022

Nyhetsbrev februari 2022

Styrelsen informerar 2022-02-28

· Entréportarna har krånglat en tid på grund av vädret, ska nu fungera som normalt. Det har även varit ett kommunikationsavbrott i systemet för porttelefonen som nu är fixat. Håll gärna lite extra koll att dörrarna går fast ordentligt.

· Som tidigare informerat har vi kontaktat SRV för att undersöka ifall det går att få in ett extra kärl i soprum 98 för papp. SRV har varit ut och kollat och det finns tyvärr inte utrymme för flera kärl.

· Vi hoppas att garantiåtgärdsarbetet drar i gång som planerat vecka 11. Mer information om detta kommer upp i portar närmare inpå. Ni finner även datum för när åtgärdsarbetet för respektive port påbörjas i vår Facebook-grupp och på vår hemsida. Boende ansvarar själva för att vara hemma och öppna till hantverkarna alternativt lämnar nyckel till BoxBygg/en granne som är hemma.

· Service utförd den 24/02–22 i garaget. Vi har även bett hyresvärden om att de sätter upp skyltar som informerar om kameraövervakning samt att vi vill övergå till blippar i stället för portkod för ökad säkerhet. Anmäl er gärna för att stå i kö till garageplats. Just nu är de åtta personer på listan men de flesta tackar nej när plats erbjuds.

· Under sommaren kommer det utföras målningsarbete på träpartierna vid loftgångarna port 96, terrassen samt entréportarna.

· Samtliga fyra hissar är nu besiktigade, servade och ombesiktigade samt godkända till april 2023.

· Avgiften för andrahandsuthyrning höjs fr.o.m. januari 2022 från 395kr till 400kr.

· Föreningens hemsida: www.brfslanten.se

· Styrelsens mejladress: brfslanten@hotmail.com

Vänligen,

Styrelsen


2/4/2022

Nyhetsbrev januari 2022

Styrelsen informerar  2022-01-31

VIKTIGT! Ärenden till Fastum. Observera att föreningen får kostnader för varje felanmälan till Fastum. Mycket information om föreningen finns på föreningens hemsida: www.brfslanten.se. Börja med att söka där innan ni ringer eller mejlar och t.ex. frågar efter färgkoder till väggar, enklare stopp i avlopp/brunnar osv. Hittar man inte det man söker efter går det bra att ställa frågor av grannar och i vår Facebook-grupp. Ni kan även mejla frågor till styrelsen så kan vi hjälpa och svara på enklare frågor. Mejl till styrelsen: brfslanten@hotmail.com.

Vi i styrelsen försöker hålla kostnader nere för att kunna behålla avgifterna för alla boende på en så låg nivå som möjligt. Alla måste också vara införstådda med att vi har bostadsrätter och inte hyresrätter och därav ansvarar boende för merparten av underhåll i respektive lägenhet och inte föreningen. Det i huvudsak som föreningen ansvarar för är värme/radiatorer och avloppsledningar med golvbrunn. Läs mer i er bopärm samt på föreningens hemsida om underhållsansvar: Underhållsansvar Bostadsrättsföreningen

o Ett träd har fallit över vårt stängsel samt skadat ett vårdträd vid port 94. Trädet har fallit från kommunens tomt, därmed har styrelsen framfört skadeståndskrav gentemot Haninge kommun. Avverkning av andra riskträd mot vår tomt pågår för tillfället.

o Service av samtliga fyra personhissar OTIS kommer att ske under februari månad av HSAB (Hissbesiktningar i Sverige AB) samt eventuella fel åtgärdas av Otis Hiss AB.

o Åtgärder 2-årsbesiktningen från BoxBygg är något försenad p.g.a. sjukdom/personalbrist hos BoxBygg. Styrelsen och BoxBygg kommer att informera om startdatum för respektive port. Observera att det kommer att ta flera dagar per lägenhet att utföra ärenden (målning/spackling/reparationer m.m.). Styrelsen kommer inte att hålla i nycklar för detta så antingen får man vara hemma eller lämna lapp på dörr och lämna nyckel till granne eller till BoxBygg under servicetiden.

o Vi vill påminna om att hålla soprummen i bra skick. Vänligen lägg allt i kärlen! Ställ INTE saker på golvet. Det som står på golvet tas inte av SRV. Kartonger ska källsorteras, närmaste FTI-station är vid Hallstens väg. Om ni mot förmodan slänger kartonger i våra soprum så VIK IHOP DEM. SRV kommer ut inom kort för att undersöka om vi har plats med extra kärl för papp.

o För närvarande har vi endast fem personer på kö till plats i garage (2022-01-30). Att ställa sig i kö kostar 300 kr. Anmäl till styrelsen via mejl och uppge lägenhetsnummer, namn, mejl och telefonnummer.

Föreningens hemsida: www.brfslanten.se

Kontakt styrelsen: brfslanten@hotmail.com

Vänligen,

Styrelsen


12/30/2021

Nyhetsbrev december 2021

Styrelsen informerar 2021-12-30

-          Filter utdelade 11 & 16 december. Ungefär 2/3 av boenden hämtade filter till fläktaggregaten som föreningen köpt in. Filtren måste bytas 1–2 gånger per år annars kan aggregatet sluta fungera!

-          Lampor takterrassen utbytta

-          Haris Amir avgår som styrelseledamot den 31/12. Karin Hamnes tar Haris plats i styrelsen.

-          Marschaller tändes längs gången på baksidan vid andra advent. Några lampor på takterrassen utbytta. Vänligen meddela styrelsen om ni upptäcker något som måste bytas ut eller fixas.

-          BoxBygg åtgärdar fel som anmärkts vid besiktning under perioden 15/1–15/3/22 inomhus & 15/4–15/6/22 utomhus.

-          Ingen extratömning var möjlig att beställa till soprummen under julhelgen. Boenden har dock skött sophanteringen väl och vi önskar alla även fortsätter hålla soprummet i bra skick särskilt under nyårshelgen men även framöver för att hålla kostnaderna nere.

-          Nästa ordinariestämma ämnas hållas i april 2022. Just nu är vi enbart tre ledamöter och noll suppleanter, vilket är minsta antalet för en Brf styrelse. Vi behöver flera som har möjlighet att engagera sig i styrelsearbetet. Utan styrelse förvandlas bostadsrätterna till hyresrätter. Vänligen skicka in intresseanmälan till brfslanten@hotmail.com. Sista dagen att lämna in motion till stämman är den 28/2, via mejl eller i styrelsens postlåda i port 100.

-          God fortsättning och gott nytt år!

Föreningens hemsida: www.brfslanten.se

Kontakt styrelsen: brfslanten@hotmail.com


12/30/2021

Nyhetsbrev november 2021

Styrelsen informerar 2021-11-30

§ 2-årsbesiktningen är avklarad. Styrelsen återkommer senare med mer information om när BoxBygg planerar börja med åtgärderna.

§ Sprängning baksidan inför bygget av Sveaviken bostäder påbörjat. Anmäl eventuella skador till Berglaget & Fastum.

§ Fönsternycklar har delats ut till boende som inte fått dessa vid inflytt. Kontakta styrelsen via mejl om någon fortfarande saknar fönsternyckel till sin lägenhet.

§ Brandgång städad i port 96. Styrelsen påminner om att man ALDRIG får dumpa skräp i brandtrappan. Det är livsfarlig att ställa skräp där!

§ Budgeten färdigställd för nästa år. Oförändrad avgift för 2022.

§ Lumon är nu färdiga med balkonginglasningen för de boenden som beställt detta.

§ Kölistan till parkeringsplats i garaget är fortfarande väldigt kort och styrelsen uppmanar boenden som är intresserad av en parkeringsplats att anmäla sitt intresse till styrelsen för att ställa sig i kö.

§ Filter till lägenheterna är beställda. Efter att dessa levererats får boenden information om när och var dessa kan hämtas. Det är ytterst viktigt att byta filter för att fläktaggregatet ska fungera. En dålig inomhusventilation kan leda till skador på lägenheten.

§ Inför jul och nyår riskerar sopkärlen bli överfulla om boenden slänger skräp som inte ska slängas i brännbart. Extratömningar är väldigt dyra och påverkar föreningens ekonomi negativt. Vänligen källsortera era sopor.

§ Styrelsen vill återigen påminna om vikten av att ha brandsläckare och brandfilt hemma, särskilt nu i juletider.

Föreningens hemsida: www.brfslanten.se

Kontakt styrelsen: brfslanten@hotmail.com

 


10/31/2021

Nyhetsbrev oktober 2021

Styrelsen informerar 2021-10-31

§  Besiktningen är i full gång! Styrelsen har fått frågor angående besiktningarna som genomförs den 3 november (allmänna utrymmen) och 8 november (el/vvs). Vid dessa behöver ni inte vara hemma. Vi går inte in i boendes lägenheter då.

§  Styrelsen tackar för en lyckad städdag den 17 oktober. Stor uppslutning vilket vi alla tackar för. Bra jobbat! 

§  Kölistan till parkeringsplatserna är nu nästa helt tom. Anmäl er gärna till denna om ni har behovet av en parkeringsplats. Har vi för få som vill hyra parkering måste vi börja säga upp platser.

§  Vi i styrelsen vill påminna om att kontakt med styrelsen görs via mejl till brfslanten@hotmail.com, inte via Facebook/Messenger, styrelsemedlemmars privata mejladresser eller genom att ringa styrelseledamöterna. Vi svarar när vi hinner och vi reserverar styrelsearbete till kväll och helger.

§ Styrelsen vill uppmärksamma föreningens medlemmar om att styrelsen har rätt att tillträda bostadsrätterna för tillsyn eller för att utföra arbete som föreningen svarar för. En boende kan alltså inte neka styrelsen tillträde när styrelsen har legitima skäl att beträda lägenheten, som exempelvis vid besiktning. Styrelsen hör alltid av sig i god tid innan planerad tillsyn. Om bostadsrättshavaren inte låter föreningen eller dess företrädare (såsom hantverkare, skadedjursbekämpare eller liknande) komma in i lägenheten, när rätt till tillträde föreligger, är det grund för förverkande (uppsägning). 

§ Föreningens hemsida: www.brfslanten.se

§ Kontakt styrelsen: brfslanten@hotmail.com


9/28/2021

Nyhetsbrev september 2021

Styrelsen informerar 2021-09-28

§ Energideklarationen gjord och resultat meddelat. Brf Slänten har energiklass E. Resultat finns att se i respektive ports anslagstavla.
§ 2-års garantibesiktning i oktober/november. Styrelsen påminner samtliga att notera och anteckna eventuella skador i lägenheten för att på ett smidigt sätt redovisa dessa vid besiktningen!
§ Förbesiktningar inför byggnation bakom Brf Slänten kommer att ske i början av oktober. Meddelas tid via brevinkast för besiktning i respektive lägenhet de som berörs.
§ Som tidigare meddelat vann Brf Slänten Haninge kommuns ”Arkitekturpriset 2020”. Vinsten är ett guldplakat vilket kommer att sättas upp på yttre husfasaden Brf Slänten inom kort.
§ Haninge Kommun är informerade om att städning gågata framför Brf Slänten måste ske mer frekvent och att skottning måste ske under vintern då gågata mittemot Brf Slänten (skolbygget) är avstängd 2021–2022.
§ Föreningens elavtal (samtliga hushåll & gemensamma utrymmen) är nu bundet och vi har ett fast pris till och med september 2024 (36 månader). Detta på grund av en mycket ostabil elmarknad och rekordhöga elpriser.
§ Städdag söndagen den 17 oktober klockan 11.00. Samling baksida Port 96. Styrelsen ordnar med dricka & barnen får varsin godispåse. Frivilligt att delta men kul om alla vill hjälpa till! Trivselarrangemang för den gemensamma takterrassen tas in för vinterförvaring. Plockas ut igen från början av april 2022.
§ Träden på vardera kortsida har fått nya stolpar för att stöttas upp ytterligare. Ogräsbekämpning har gjorts på framsidan. En ny ögla till grind är på plats efter att den förra blivit stulen. Under våren 2022 kommer slänten bakom huset att planteras.
§ Föreningens vice ordförande Fahret Öcüt har avgått 30/9. Ny vice ordförande är Sara Wikström. Styrelsen ser därmed ut enligt följande: Ordförande Mikael Salomon. Vice ordförande Sara Wikström. Ledamöter Fabian Yevenes & Haris Amir. Suppleant Karin Hamnes. Vi tackar Fahret för välutfört styrelsearbete!


8/30/2021

Nyhetsbrev augusti 2021

Styrelsen informerar 2021-08-30

§ Bygglov för inglasning av balkongerna är äntligen klart. Mer information om startdatum för inglasningen inom kort.
§ Ett mindre arbete på hissluckorna (övervåning, samtliga portar) kommer ske. Klinkern måste flyttas då hissluckorna för tillfället är överbyggda.
§ Gemensam städdag planerad till den 17 oktober. Utemöblerna plockas in och tillhörande dynor kommer även tvättas. Samtliga deltagande bjuds på dryck och barn på varsin godispåse.
§ Städning av sopkärl beställes för september. Nytt munstycke till soprum i port 94 inhandlat och monteras inom kort.
§ Styrelsen vill påminna om att hålla den gemensamma terrassen ren och städad för allas trivsel. Faktura för städning kan utgå till sällskap som stökar ner och inte städar efter sig. Vänligen låt inte pälsdjur sitta på tillhörande soff- och stolsdynor. Tänk på allergiker!
§ Arbetet med vattenläckan i garaget är påbörjat.
§ I oktober kommer 2-års besiktningen ske för samtliga bostäder. Undersök era lägenheter noga efter skador och dokumentera dessa och ha dem till hands inför besiktningen.
§ Ogräs rensat framsidan för ett tag sedan. Tyvärr växer det snabbt tillbaka varav styrelsen kommer köpa in medel för ogräsbekämpning. Gräset på kortsidorna kommer klippas inom kort. Även träden på södra kortsidan kommer stöttas upp ytterligare.
§ I och med att pålning vid arbetet för förskolan påbörjats kommer en ny besiktning göras av KMP Konsult. Fokus kommer vara på port 100. Mer information om detta kommer i brevlådorna när det närmar sig.
§ Byggstängslet och de sista träden är nu borttagna. Styrelsen har kontakt med Haninge kommun angående plantering av slänt baksida.
§ Energideklaration av Kiwa utförd 30 augusti. Kiwa återkopplar med eventuella åtgärdsförslag inom cirka en vecka.
§ Föreningens hemsida: www.brfslanten.se
§ Kontakt styrelsen: brfslanten@hotmail.com

Vänligen
Styrelsen Brf Slänten


7/12/2021

Nyhetsbrev Juli 2021

Styrelsen informerar 2021-07-12

§ Föreningsstämma (Årsstämma) 2021. Stämmoprotokoll ute på Brf Slänten Facebooksida & Hemsida.
§ Det blev ett JA för inglasning balkonger på stämman (röstsiffror 32-6). Samtliga boende har fått offert/information från Lumon inglasning i sina brevlådor. Vi har ett antal extra om någon saknar så bara hojta till så ordnar vi det för Er. Offerten gäller för beställning senast 15 augusti 2021. Kontakta Victor på Lumon för beställning: Victor.Hedman@lumon.com & 08-40808434. Till dags datum har det inkommit ca 25 beställningar.
§ Den nya Styrelsen för Brf Slänten finns presenterad på FB & föreningens hemsida.
§ Ny huvudkontakt för Brf Slänten på Fastum från 5 juli William Hanna: william.hanna@fastum.se & 08-58634470. Gustav Lindegren har avslutat sin tjänst på Fastum.
§ Brf Slänten har nu samtliga 44 platser i det nedre garaget från den 2 juli. Parkeringsrobot har fungerat nu felfritt sedan en tid tillbaka. Extra porttelefon från trapphus klar samt stoppförbudsskyltar utsida garaget. Det är fortfarande blött i garaget, under åtgärd enligt SPG/BoxBygg. Förstärkare för mobil/wi-fi är också förhoppningsvis på gång.
§ För de som vill ställa sig i kö för garage så finns blankett på Föreningens hemsida.
§ SPG/BoxBygg håller på med en del garantiärenden nu löpande. 2-årsbesiktning kommer att ske troligtvis under oktober 2021 för samtliga lägenheter i Brf Slänten.
§ Haninge Kommun är påmind om städning gator, ta ned ytterligare träd som riskerar att falla, borttagning byggstängsel & ordna slänten bakom huset. Vi har fått det bekräftat att det skall ske men det går dessvärre inte så fort.
§ Boka gärna den gemensamma takterrassen om ni vill ha ett event där (via vår hemsida). Glöm ej att städa efter Er.
§ Hiss i Port 100 är nu lagad efter en dryg veckas jobb. Vi beklagar att det tog sådan lång tid. Svårlöst ärende.
§ Samtliga brott och skadegörelse polisanmäls av Styrelsen.
§ Läs gärna på om Skadedjursbekämpning/Anticimex på Föreningens hemsida. Viktigt!
§ Under augusti månad så kommer Energibesiktning att genomföras för Brf Slänten.
§ Från augusti så tar Styrelsen över att byta låskolv vid borttappade nycklar postfack. Kostnad: 600 kr för ny låskolv, 2 nycklar & arbete. Påförs på månadsavi från Fastum.
§ Bagheria Italiensk Restaurang öppnades den 21 juni (Storseglet 17 & telefon 08-394199).
§ Föreningens Hemsida: www.brfslanten.se
§ Kontakt Styrelsen: brfslanten@hotmail.com
§ Eventuella skador som uppstår i Er lägenhet p g a omkringliggande sprängningar/pålningar m m anmäls till vår Fastighetsförvaltare Fastum. Beskriv skada & bifoga gärna bild, samt alltid lägenhetsnummer & telefon/mailkontakt). De sammanställer ärenden.


6/2/2021

Nyhetsbrev Juni 2021

Styrelsen informerar 2021-06-02

§ Föreningsstämma (Årsstämma) 2021. Samtliga boende har fått årsredovisning och poströstningsformulär i sina brevlådor. Endast en ren poströstningsstämma i år p g a pandemin. Fyll i röstningsformulär och lämna i Styrelsens brevlåda i Port 100 (mittemot hissen) senast den 17 juni.
§ Om det blir ett JA för inglasning balkonger på stämman så kan man börja beställa från 18 juni. Vi meddelar via FB/hemsidan om röstningsbeslut den 18 juni. Samtliga boende har fått offert/information från Lumon inglasning i sina brevlådor. Vi har ett antal extra om någon saknar så bara hojta till så ordnar vi det för Er.
§ Vi tackar Emma Mohlin & Victor Bumming för sina insatser i Styrelsen. De har valt att avgå efter stämman och ställer inte upp för omval.
§ Gräsmattor är klippta sidor av huset. Om någon vill låna en sekatör eller häcksax samt krattor, hinkar så meddela oss i Styrelsen så plockar vi fram det.
§ Torsdagen den 3 juni mellan ca 10.00-15.00 så läggs marksten utanför infart garaget. Man får använda sin gamla uteparkering under denna dagen endast enligt Björn/SPG.
§ En extra porttelefon kommer att komma upp i garaget från porthuset in till garaget. Förstärkare för mobil/wi-fi är också förhoppningsvis på gång. Metrisk Parkeringsrobot är felanmäld till Metrisk och de ska komma och kolla på den.
§ För de som vill ställa sig i kö för garage så finns blankett på Föreningens hemsida.
§ Den 3:e juni genomförs ombesiktning av KMP Konsult (Vega Skola/Aktivitetshus).
§ Haninge Kommun är påmind om städning gator, borttagning byggstängsel & ordna slänten bakom huset.
§ Boka gärna den gemensamma takterrassen om ni vill ha ett event där (via vår hemsida). Glöm ej att städa efter Er.
§ Föreningens Hemsida: www.brfslanten.se
§ Kontakt Styrelsen: brfslanten@hotmail.com
§ Eventuella skador som uppstår i Er lägenhet p g a omkringliggande sprängningar/pålningar m m anmäls till vår Fastighetsförvaltare Fastum: gustav.lindegren@fastum.se (beskriv skada & bifoga gärna bild, samt alltid lägenhetsnummer & telefon/mailkontakt). De sammanställer ärenden.


5/1/2021

Nyhetsbrev Maj 2021

Styrelsen informerar 2021-05-01

§ 3 maj. Garage invigs & uteparkeringens sista dag.
§ Var rädd om garaget. Skador orsakade av oss belastar Föreningens Ekonomi.
§ För de som vill ställa sig i kö för garage så finns blankett på Föreningens hemsida.
§ Broschyr & offert med inglasning balkonger har nu landat i allas brevlådor. Ta ställning till årsstämman den 17 juni & rösta ja eller nej till inglasning för Föreningen Brf Slänten.
§ Städdag 25 april genomförd. Stort Tack till alla som deltog! Nästa augusti/september.
§ Årsstämman 2021 genomförs som en ren Poströstningsstämma p g a Pandemin.
§ Vänligen ta hand om Era fimpar. De hamnar annars på vår mark & andras balkonger & uteplatser m m.
§ Påminnelse: Släng Era sopor i de gröna kärlen, ställ EJ saker på golvet. Extra tömningar är mycket kostsamma och belastar Föreningens Ekonomi.
§ Gasol påfylld, nya småkuddar & ny askkopp på plats den gemensamma Takterrassen.
§ Skoj att så många boende & medlemmar använder sig av den gemensamma Takterrassen. Glöm ej att städa efter Er (ta med Er allt ni tog med Er dit), ta in dynor, stänga gasoltuben & rengöra gallret på gasolgrillen efter användning. För allas trevnad.
§ Besiktning & service av hissar är klara. Nästa service/besiktning senast april 2022.
§ Tomten bakom oss är såld (den röjda skogsdungen). Waldemarson kommer ej bygga. Ny entreprenör är Sveaviken som tar över med annan typ av hus som beräknas stå klara 2022.
§ Haninge Kommun är påmind om städning gator, borttagning byggstängsel & ordna slänten bakom huset.
§ ICA Nära Vega öppnat 21 april. Mycket fin butik – gynna det lokala!
§ 2 nya Restauranger öppnar i maj 2021 i Vega: Arigato Wok & Bagheria Italiensk.
§ Under sensommaren 2022 öppnar Hemköp (matbutik), Core Gym & Padelbana i Vega.
§ Föreningens Hemsida: www.brfslanten.se
§ Kontakt Styrelsen: brfslanten@hotmail.com
§ Eventuella skador som uppstår i Er lägenhet p g a omkringliggande sprängningar/pålningar m m anmäls till vår Fastighetsförvaltare Fastum: gustav.lindegren@fastum.se (beskriv skada & bifoga gärna bild, samt alltid lägenhetsnummer & telefon/mailkontakt). De sammanställer ärenden.


4/1/2021

Nyhetsbrev April 2021

Styrelsen informerar 2021-04-01

§ Ny kontakt Styrelsen:  brfslanten@hotmail.com
§ Amortering Föreningens lån genomfört om 500.000 kronor.
§ Bygge stängsel med grindar & skyltar påbörjat och beräknas att ta en vecka.
§ Bokningsfunktion Terrassen uppe på Föreningens hemsida: www.brfslanten.se
§ Städning gemensamma Terrassen fredagen den 9 april (vår städfirma).
§ Framplockning utemöbler & trivsel Terrassen fredagen den 9 april klockan 19.00.
§ Påminnelse gemensam städdag söndag 25 april 10.00 (ny tid). Samling baksida Port 96.
§ Garage invigs den 1 maj och då upphör också den tillfälliga parkeringen (sista dag 30/4).
§ Vi återkommer om vi får en möjlighet till förhandsvisning på garage innan öppningen.
§ Garageavgift & engångsavgift köplats garage påförs på månadsavi från Fastum från april månad.
§ Ni skall endast betala den tillfälliga uteparkeringen till och med april.
§ Besiktning och åtgärder Hissar skall vara färdigställt under april.
§ ICA Nära Vega öppnar den 21 april. Öppettider mån-fre 06-22 & lör-sön 08-22.
§ Balkonginglasning med förslag landar i Era brevlådor omkring slutet april/början av maj.
§ Eventuella skador som uppstår i Er lägenhet p g a omkringliggande sprängningar/pålningar m m anmäls till vår Fastighetsförvaltare Fastum: gustav.lindegren@fastum.se (beskriv skada & bifoga gärna bild, samt alltid lägenhetsnummer & telefon/mailkontakt). De sammanställer ärenden.


3/5/2021

Nyhetsbrev Mars 2021

Styrelsen informerar 2021-03-05

§ Parkeringsgarage & Köplats Garage. Hyreskontrakt Garage & Avtal Köplats Garage är lämnade i 61 brevlådor den 27 februari. Fyll i båda exemplaren och lämna till Styrelsens brevlåda i Port 100 (mittemot hissen) senast 15 mars. Ej inlämnade & signerade blanketter gör att man tappar sin garageplats/sin plats i kön. Ni återfår ett exemplar signerat av Styrelsen mot slutet av mars. Start garage blir den 1 maj och den 30 april är sista dagen för våra tillfälliga platser på den nordvästra infartsparkeringen.

§ Blippar. Kod är borttagen sedan den 4 mars. Samtliga boende/medlemmar har fått 3 blippar. Ytterligare blippar kan beställas genom att maila Styrelsen med namn, adress & lägenhetsnummer och kostnaden är 150 kr/st som hamnar på nästa månadsavi från Fastum. Blippar tillhör lägenheten och minst 3 blippar & 3 nycklar + bopärm överlämnas vid en försäljning till nästa ägare. Ni kan även meddela 2 telefonnummer till Fastum per lägenhet som går att öppna porttelefonen med.

§ Inbrottsförsök Port 100. Inbrottsförsök gemensamt förråd Port 100. Polisanmält. Vi rekommenderar att samtliga brott (stöld, inbrottsförsök, skadegörelse & drogrelaterat m m) Polisanmäls. Meddela gärna Styrelsen också om något har hänt via mail då vi också har kontakt med Polis.

§ Inglasning Balkonger. Styrelsen jobbar med flera offerter just nu. Under april månad så kommer ett förslag att presenteras via Er brevlåda med information, renderingsbild & pris.

§ Hissbesiktningar. Utförda den 4 mars på samtliga fyra hissar av Hissbesiktningar i Sverige AB/Otis. Åtgärder av anmärkningar kommer att ske i närtid.

§ Gunnebostängsel & Grindar. Arbete påbörjas i början av april och det tar ungefär en vecka från start till färdigställande. Stolpar gjuts och stängsel, grindar & skyltar kommer på plats.

§ Styrelsen möte BoxBygg. Styrelsen har haft ett konstruktivt möte med BoxBygg. Garantifel skall anmälas till vår Fastighetsskötare Fastum & de sorterar ut vad som är garantifel och inte. BoxBygg kommer att färdigställa alla garantifel inom rimlig tid. 2-årsbesiktning kommer att ske under oktober månad 2021 för samtliga lägenheter och de sista felen som är garantiärenden att åtgärdas likaså. Vi har fått besiktningar från inflytt till samtliga lägenheter de är dock fördelade per port i varje dokument. Om någon vill ha tillgång till dessa besiktningar så maila Styrelsen så skall ni få det via mail av oss.

§ Byggnation baksida hus. Waldemarson/Sommargyllingen har påbörjat sitt bygge bakom Brf Slänten och skogen/döda träd är borttagna. Det kommer att bli sprängningar framöver och vibrationsmätare är installerade baksidan huset. Bygge påbörjas även södra kortsidan nu under våren 2021. Vi kommer således ha byggverksamhet från 3 sidor av huset under 2021-2022/23. Vega växer så det knakar med planerat 3.300 nya bostäder. Bör vara klart till år 2025.

§ Gemensam Takterrass. Möbler plockas ut i början av april 2021. Vi tittar på om det skall köpas in ett antal större krukor, jord & vintergröna växter (en till terrassen och 2-3 till baksida hus markplan). Det kan bli fint med något grönt & lite utsmyckning hos oss.

§ Slänt baksida hus. Endast en mindre del (10-40 meter) kommunal mark mellan oss och bygge bakom hus men vi kommer att höra med Haninge Kommun om de kan plantera slänten med vildgräs för att binda upp jord/lera så det inte rinner ut på asfaltsgången bakom vårt hus. April/maj.

§ Gemensam Städdag söndag 25 april 13.00. Samling baksida entré Port 96. De som vill och kan (frivilligt) hjälps åt att kratta och göra snyggt framsida, sidor & baksida hus samt takterrassen. Föreningen har ett antal krattor, sopar & skyfflar samt svarta sopsäckar. Styrelsen ordnar dricka & lite godis till barnen som deltar. Vi låter Haninge Kommun ta bort grus/sand och skräp framsida hus innan vi gör en finstädning efter det.

§ Brf Slänten Hemsida. Påfylld med mycket information. Titta gärna in på den om ni har funderingar på något. Bokningsfunktion terrassen & bildspel kommer upp mot slutet av mars.

§ ICA Nära Vega. Nordkapsvägen (strax norr om Brf Slänten). Öppning 21 april 2021. Öppettider måndag-fredag 06.00-22.00 & lördag-söndag 08.00-22.00. 700 kvm butiksyta. Inga parkeringsplatser.


2/8/2021

Nyhetsbrev Februari 2021

Styrelsen informerar 2021-02-07

§ Ekonomi. Vårt rörliga lån har omförhandlats och ny räntesats med rabatt från mars 2021 om 0,89%. Genomsnittsränta 3 lån nu 1,33%. En större amortering på Brf Släntens lån kommer att ske första kvartalet 2021 om 500.000 kr.

§ Styrelseförändring. Andreas Fredriksson slutade som ordförande & ledamot den 31 januari 2021. Stort tack för din medverkan i Styrelsen! Mikael Salomon ersätter som ordförande.

§ Garage. Inom kort så kommer det parkeringsavtal som skall signeras och lämnas till Styrelsen. Likaså avtal för köplats garage. Mer information kommer. Preliminär öppning garage under april eller maj 2021 (kan bli något försenat enligt besked nu i veckan).

§ Inglasning Balkonger. Styrelsen tar fram offerter just nu och arbetar med detta. Förslag kommer att presenteras i god tid innan årsstämman den 17 juni där vi kommer att ha en omröstning JA eller NEJ till inglasning av balkonger. Ta lite tid och fundera på om ni är intresserade av detta. Egen bekostnad för de som vill ha naturligtvis. Detta påverkar byggnadens design därav så behövs både bygglov och medlemmar/boendes godkännande/majoritetsbeslut.

§ Skyltar Soprum. 2x skyltar vägg uppsatta (SRV). Soprum har även fått varsin vattenraka & sopskyffel (om ni tappar något så ta upp med skyffel och lägg i kärlen tack).

§ Gunnebostängsel & Grindar. Vi tittar just nu på en lösning med ett 1,2 meter högt Gunnebostängsel (olivgrönt, matchande t ex balkongräcken och detaljer Brf Slänten) med 2 grindar (en mindre mot ICA Nära Vega samt en större/dubbel med plats för bil södra änden). När ICA Nära Vega öppnar (april 2021) så kommer det bli än mer trafik av förbipasserande på baksidan och sidorna av Brf Slänten. Det har blivit en populär ”genväg” helt enkelt för många. Vi saknar belysning här & det snöröjs ej (för att spara stora summor varje år). Vi har också haft minst 3 dokumenterade stölder från markplanslägenheter. De som ”odlar” får påhälsningar av diverse vilda djur som äter upp det planterade. Med ett snyggt stängsel sidor & baksida hus så får vi säkerligen ned både antal passager, vilda djur & stölder.

§ Lampa & Portnummer. Det kommer att komma upp en lampa med rörelsevakt för port 96 för utgång baksidan under våren. Siffror uppe bredvid dörren.

§ Brf Slänten Säljsida. Brf Slänten tar över www.slantenvega.se som är SPG:s säljsida med bilder, information, lägenhetsväljare & planlösningar m m. Sidan i sin helhet kommer att finnas kvar.

§ Snöröjning & Portar. Det är mycket snö & kyla. Vi får göra det bästa möjliga av det. Haninge Kommun ska snöröja & sanda framsida hus mot Vega Allé, parkeringar & gångväg/bilväg. Takskottning och borttagning istappar utfördes 4-7 feb via vårt anropsavtal (DM Tak). Järnspade, Snöskyffel & Snökvast finns att låna i respektive ports gemensamma förråd. Lämna tillbaka efter lån.

§ Borttagning Träd & Byggstängsel. Baksidan Brf Slänten & skall påbörjas nu under februari enligt Haninge Kommun.


1/12/2021

Nyhetsbrev Januari 2021

Styrelsen informerar 2021-01-12

§ Ekonomi
. Efter en genomgång av ekonomin för Brf Slänten 1 i Vega så visar det på en bra och stabil ekonomisk situation med t ex en genomsnittsränta om 1,52 på befintliga lån samt en amorteringstakt om 1% årligen. Omlagda lån i mars 2020. Föreningen har en bra kassa.

§ Blippar. Vi kommer att byta från portkod till blippar till samtliga portar & soprum framöver i närtid. För ökad säkerhet och för att obehöriga med tillgång till portkod inte skall komma in. Samtliga boende kommer att få 3 stycken blippar (bekostas av Brf Slänten) samt möjlighet finns att på egen bekostnad köpa in fler. Mer information om detta kommer framledes.

§ Städning. Vi har bytt städbolag från Secta till Sthlm Städ och vi gör en stor besparing på detta (kostnaden ner med drygt 20%). Förhoppningen är också att de gör ett mycket bättre jobb.

§ Portar. Samtliga portar har fått siffror väl synliga till vänster om dörr över uplight lampa. Detta för att siffror högt upp på fasaden inte syns i mörker t ex. Leveranser och besök kommer bli smidigare.

§ Förråd. Situationen för städ i cykel- & barnvagnsförråd ses över. Vi kommer att inhandla och sätta upp cykelställ vägg, krokar & ev. hyllor för att städningen skall kunna ske bättre och mer få plats.

§ Årsstämma. Datum blir torsdagen den 17 juni klockan 19.00. Plats meddelas senare. Motioner till årsstämman kan skickas in till Styrelsen via mail redan nu men senast till den 17 mars 2021.

§ Brevlåda för Styrelsen i Brf Slänten 1 i Vega kommer att sättas upp vid brevlådor i Port 100. Där kan t ex blanketter & motioner till årsstämma och annat lämnas in.

§ Parkeringsgarage. Öppnar preliminärt 1 april 2021. 43 platser. Kostnaden per bil och månad blir 1.000 kr för år 2021 (nedförhandlat pris, tidigare 1.250 kr). De som har tillfällig parkering har förtur. Köplats finns. Bilplatser saknar elstolpe för laddning men 10 platser är förberedda för laddningsstation (extra kostnader tillkommer & bekostas av den som önskar ha elstolpe). Vänligen meddela Styrelsen redan nu om ni har elbil & handikapptillstånd vi har även 2 handikapplatser. Mer information kommer och avtal skall skrivas på framöver.

§ Slänten bakom huset kommer att planteras med någon form av lågväxande & vintergröna växter under 2021. Förslag: 10-12 kryptallar & 5-6 rhododendron (blommande sommar). Har någon önskemål och förslag så maila gärna styrelsen.

§ Soprum påminnelse: Släng Era sopor i kärlen, ställ ej på golvet. Extratömningar är dyra och belastar alla boende i Brf Slänten.

§ Hemsida. Vår officiella hemsida är påfylld med massor av information. Det kommer även komma upp bildspel & bokningsfunktion terrassen framöver m m.

§ Styrelse. Camilla Larsson har valt att lämna som suppleant i styrelsen och slutade den 31 december 2020. Stort tack för ditt engagemang under den tiden du var med.

§ Utegym. Haninge Kommun kommer att ordna ett utegym i Vega (Hermanstorp) under 2021.

§ Styrelsen har löpande kontakter med Haninge Kommun för förbättringar i Vega. Som tidigare t ex vägar/trafiksäkerhet, belysning & närmiljö. Det fortsätter. Vi har även kontakt med FTI (Förpacknings- & Tidningsinsamlingen) för att få en sorteringsstation i centrala nya Vega-staden (nu närmast Hallstens Väg, ca 1 km). Vi ligger även på Haninge Kommun om mer medborgerlig service till Vega i form av t ex Apotek, Vårdcentral, Tandläkare & Systembolag men även lekplatser och idrottsplatser m m. Vi påverkar det vi kan!


12/23/2020

Nyhetsbrev December 2020

Styrelsen informerar 2020-12-18

§ Årsavgift 2021. Oförändrad nivå hyra för kommande år.

§ Soprum. Extra tömning båda rummen är beställd 25 december. Vänligen släng sopor i kärlen. Stora dekaler vägg soprum samt tvättning sopkärl beställt.

§ Städning gemensamma utrymmen. Avtal ses över och förbättringar kommer att ske omgående.

§ Nycklar. Extranycklar om ni behöver (egen bekostnad) görs numera på Haninge Lås AB, Sleipnervägen 20, Handen (08-7775560). Ta med legitimation & hyresavi. Bytt leverantör från Axlås, Södertälje.

§ Snöröjning. Vi har tecknat ett anropsavtal och detta avser endast för tak & istappar (vid akuta behov). Snöskottning kommer inte att ske asfaltsgångar sidor- & baksida hus. Vi har köpt in 4 snöskyfflar & 4 piasavakvastar och dessa finns i respektive cykel- & barnvagnsförråd. Tillhör Föreningen men kan lånas och återlämnas där man tog dem. Tomtgräns framsida hus mot Vega Allé är husfasaden och gata/gångväg tillhör Haninge Kommun och deras ansvar för snöröjning. Samtliga boende ansvarar för skottning och avrinning från sin terrass/balkong eller uteplats. Behöver man skyffla ner snö från balkong så se till att ni är två och att en håller koll vid marknivå så ingen får på sig när snön kommer ner. Fukt mot husfasad skall undvikas.

§ Terrassen. Trivselmöbler i vinterförvaring förråd & plockas ut igen i början av april. Om ni vill fira in nyår på Terrassen så gäller max 8 personer vid ett och samma tillfälle med anledning av de nya rekommendationerna från FHM – var rädda om varandra.

§ Under kommande vinter så kommer Haninge Kommun att ta bort döda träd bakom huset samt avlägsna byggstängsel.

§ Bygget av Vega Skola F-9 & Aktivitetshus har börjat. Vibrationsmätare installeras under december 2020 i vår byggnad. Pålning börjar troligtvis i januari 2021. Färdigställt preliminärt augusti 2023.
 
§ ICA Nära Vega. Öppnar april 2021. Generösa öppettider (t ex öppning 06.00).

§ MMXX Pizza Vega. Ny stenugnsbakad Pizzeria. Vega Allé (mittemot Direkten/Salong Vega). 

§ Garage. Kvarter 10 (samma byggnad som ICA Nära Vega). Brf Slänten 43 platser. Kostnad 1.250 kr/mån. Våra tillfälliga parkeringar försvinner när garage öppnar (preliminärt april 2021). För frågor/köplats: SPG Björn Alexanderson 0737-071159 & bjorn.alexanderson@spg.se 

§ Hemsida www.brfslanten.se . Under konstruktion. Kommer att fyllas på med t ex stadgar, ordningsregler (finns redan publicerade), bo i bostadsrätt, årsredovisning, kontakter, garanti vitvaror, blanketter, historia, arkitekturpriset, bokning terrassen & bilder m m. Se även bopärmen i varje lägenhet.

§ Arbete mot Haninge Kommun fortsätter (t ex belysning, städning & trafik m m). Betongsugga borttagen söder om Brf Slänten samt vissa belysningar påkopplade & viss städning genomförd.